Familjekojan

Barnen har döpt det lilla huset till ”Familjekojan” – en lekplats på dagen och en mysig sovplats på kvällen.

Familjekojan är 15 m² och är ritad för en familj med två vuxna och två mindre barn. Under sommarhalvåret flyttar familjen ut från lägenheten i stan, och bosätter sig i svärföräldrarnas friggebod ute på landet. Familjen har möjlighet att laga frukost och enklare måltider i det lilla pentryt. Familjekojans utfällbara sängar gör det lilla huset luftigt och ger familjen möjligt att äta fyra vid det utfällbara bordet. Den väggfasta bänken garderoben och skåpsmodulerna rymmer förvaring och gör det lätt att städa undan. Barnen har döpt det lilla huset till ”Familjekojan” – en lekplats på dagen och en mysig sovplats på kvällen.

Familjekojan är framtagen till Nääs byggnadsvårds bodutställning 2011.

Familjekojan är utvecklad av:

Fingal Design som har ritat och tagit fram allt på insidan, fällbordet, det lilla köket de flexibla sängarna, all smart förvaring, färgsättning och detaljer.

Cecilia Ström och Kristina Ström har inför utstälningen på Nääs arbetat med den rogivande och lekfulla trädgården.

Helena Hansson arbetade som projektansvarig för familjekojan och är initiativtagare till Design Jam, ett nätverk för samarbete mellan olika designkompetenser som syftar till att arbeta nyskapande och gränsöverskridande projekt som rör sig i gränslandet mellan design, hantverk, slöjd och arkitektur.